Modern Psykologi nominerad till Årets tidskrift

Text:

Modern Psykologi är nominerad i klassen ”Årets Tidskrift Populärpress Print” i Tidskriftspriset som avgörs den 7 november på Cirkus i Stockholm.

Så här lyder nomineringen: ”Ny teknik och sociala medier har skapat en tid där det är mer komplicerat än någonsin att vara människa. Modern Psykologi reder ut varför vi – och andra – uppför oss som vi gör. Tidningen lyckas med konststycket att förvandla vargtimmens grubblerier till allmänbildande och relevant journalistik.”

Övriga nominerade i kategorin är Filter, Hembakat och Runner’s World.

hires_65064-ny2
Jonas Mattsson är chefredaktör för Modern Psykologi och vice vd för Vetenskapsmedia i Sverige AB. Foto: Joel Nilsson.

– Hurra! Det är hedrande att nomineras, inte minst med så värdiga medtävlande. Det senaste året har vi på Modern Psykologi satsat extra på att sätta in psykologin i ett större sammanhang. Psykologisk forskning har mycket att ge för förståelsen av de stora samtidstrenderna, som de sociala mediernas påverkan på våra liv, hur vi förhåller oss till klimatförändringarna och den värderingsförskjutning vi ser politiken. Där ser vi det som Modern Psykologis uppgift att bidra med ett fördjupat psykologiskt perspektiv, säger Jonas Mattsson, chefredaktör för Modern Psykologi och vice vd för Vetenskapsmedia i Sverige AB.

Senast Modern Psykologi utsågs till Årets tidskrift populärpress var 2012. År 2015 utsågs frilansen Magda Gad till Årets journalist, för sina reportage i Modern Psykologi, Tidningen Vi och Café och 2017 utsågs Modern Psykologis och Språktidningens art director Agnes Dunder till Årets AD.

Modern Psykologis syskontidning Fokus är nominerad i kategorin Årets omslag i år.

Tidskriftspriset delas ut av Sveriges Tidskrifter. Här kan du läsa mer om priset och övriga nomineringar: Sverigestidskrifter.se