Redaktionen

Redaktionen Modern Psykologi
Jonas Mattsson, chefredaktör och ansvarig utgivare: 070-691 67 46
Karin Skagerberg, redaktör
Patrik Hadenius, vd: 070-598 84 55
Mejl: förnamn@modernpsykologi.se

Besöksadress: Drottninggatan 108, 3 tr, 113 60 Stockholm
Postadress: Box 1191, 111 91 Stockholm
Organisationsnummer: 556709-4379
Plusgiro:
300718-4
Bankgiro: 5291-2854

Modern Psykologi ges ut av Vetenskapsmedia i Sverige AB.

2 svar

 1. Hej!

  Jag vill att ni ger utrymme till en respons på Jonas Mosskins artikel i DN idag. Eller om vi kan skapa en dialog artikel i MP.

  För att förstå varför se min snabba respons på FB idag. Det Mosskin antyder behöver breddas, bemötas och nyanseras. Inflyttningen till städerna bara pågår och miljöerna är intensiva medan världen är mer komplex och utmanande.

  Jag önskar att du Jonas chefredaktör återkommer till mig för det behövs mycket mer öppenhet i detta politiskt korrekta.
  Nedan min respons. Mvh Jean Christian Jacobsen, högfungetande individ, HR-strateg, beteendevetare, steg 1 terapeut samt klient, patient, mindfullness och yoga utövare med GAD problematik och tidvis bristande självkänsla. Pappa, morfar, bror, vän, konstnär
  ——-
  Ok Jonas. Du får mindfulness, terapi och annat liknande att framstå som de psykologiska förträngninsmekanismernas lyxkonsumtion.

  I min värld reparerar jag och andra våra trasiga inre med dessa verktyg. Det är så att idag arbetar makthavare, näringsliv och media i nära koalition för att vi inte ska bryta upp från det liv som generar konsumtion, uppmärk-samhetsstyrning, upptagenhet med den lilla elektronikpryl jag skriver på och mina tankar om det är viktigt i mitt liv att ha en 6, 7, 8a?

  Medan så många är på flykt, regeringen stänger gränser, SD håller hov på Grand Hotel med Europas högerextrema och en grandios, narcisstisk clownliknande miljardär får med sig den vita befolkningen i USA genom öppen rasism. Ett samarbete som leder till traumatiska existentiella dilleman.

  Medan många av oss i den gamla traditionen genom vardagspålitlighet, ansvarstagande och arbete tro att vi bidrar till en bättre värld, mördar ledare och makthavare ett lands medmänniskor i mängder. Medan våra egna ledare, i rädsla för hämnd från några som kallar sig ”sverigevänner”, stänger våra gränser för människor som försöker överleva. Situationen är långt mer komplex än att vi klienter försöker köpa oss fria med konsumtion, mindfullness och terapi.

  Snabba trender, en mediaprocess där innehåll och reflektion ersatts av antalet nyheter från Omni och fb, mediakåta politiker som INTE TAR sitt framtidsansvar för samhället som väntar dina barn och mina barnbarn.

  Den buddhistiska tradition som KBT sfären tog till sig för att mänskliggöra manualterapins extrema former är så mycket djupare, så mycket mer omfattande och erfarenhetsrik än den senaste ACT, CFT eller andra trender.

  Snarare är det väl så att den djupa kunskap om mänsklig existens och utveckling som vi kan få glädje av förflackats, gjorts ytlig och trendig för att få ett rum i uppmärksamhetsekonomin.

  Det känns oseriöst och ytligt att ge individer som söker svar och vägledning ansvaret för en process som psykologer, terapeuter, programansvariga organ, professorer själva drivit på de senaste 15-20 åren. Tänk om psykologiskrået i sig blivit så marknadsmässigt och likriktat i Sverige så att vi klienter inte får det stöd vi egentligen behöver?

  I jämförelse med Tyskland verkar Sverige inom detta område nästan som det vi tidigare kallade utvecklingsland.

  Det behövs en smärre omvälvning och öppenhet inom psykologi, psykoterapi och psykiatri. Den ensidiga bild av människan, den KBT dominans och nyanslöshet som råder är mer skrämmande för mig än det du verkar uppleva om lyxkonsumtion inom samma område.

  Och by the way… om vi använder detta medel är det kanske ändå bättre än att jag och andra klienter skulle lägga alla dessa resurser på narkotika eller alkohol.

  Jag håller med dig om att vi alla mår bättre av litet mer ”lantis”liv. Mitt lantisdrag kommer också ur flera års terapi, mindfullness träning och yoga. Bara så du vet!

  Mvh Jean Christian Jacobsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: