Ute nu: Familjenumret (8/2013)

Text:

I Modern Psykologi 8/2013 tar vi oss an våra förväntningar på familjebanden. Inte sällan leder de till besvikelse: vuxna barn som aldrig ringer, mor- och farföräldrar som hellre spelar golf än träffar barnbarnen.  Men så måste det inte vara.

Självsvält och hunger
Poeten och psykologen UKON söker självsvältens rötter för att till slut hamna i vår bulimiska samtid.

Homeland och vanföreställningarna
I tv-serien Homeland spelar Claire Danes CIA-agenten Carrie Mathison som lider av bipolär sjukdom. När hon på väg mot sina vanföreställningar gör hon de skarpaste analyserna. Vi skriver om hur tidsandan tar sig in i psykotikerns vanföreställningar.

Dessutom
Frans de Waal om bonoboer och moralens ursprung.
Dan Josefsson om Norell/Quick-skandalen.
Linda Leopold om att wallraffa i Mensa.
Autism i ett hypersocialt samhälle.

Beställ tidningen här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.