Nytt nummer: 100 sidor sommarspecial!

Text:

I årets stora sommarspecial bjuder vi på 100 sidor psykologisk läsning!
Varför får yoga så många att må så himla bra? Varför fokuserar vi alltid på den negativa kritiken? Vilka är de vanligaste misstagen psykologer gör i terapirummet? Och vad händer med identiteten när man blir gammal utomlands? Svaren finns i sommarnumret. Och utöver det en massa somriga lästips, krönikor och psykologiska guider såklart!

UR MODERN PSYKOLOGI 4-5/2023 – HOS PRENUMERANTER 9 JUNI:

”Det är okej att ge upp. Att misslyckas och inte fullfölja allt. Men det känns som en ful sak att säga, för vi är så vana vid att bara visa upp hur lyckade vi är.”
Möt musikern Emil Jensen i en stor intervju – om grit, glück, musik och sorg.

”Att öppna för den smärta som det innebär att vara människa och orka ta in en annan persons perspektiv, stå ut med skam och osäkerhet och se nya lösningar. Det är skitjobbigt.”
I vår stora artikel får du veta allt om intellektuell ödmjukhet – den ädla konsten att rakt av erkänna att vi kan ha fel.

”Det är lätt att romantisera och idealisera semesterveckorna, och det är lätt att bli besviken över utebliven intimitet och umgänge.”
Psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald skriver en essä om sommaren, en högtid som kan få relationerna att blomstra – om man prioriterar och planerar rätt.