Nytt nummer: Tänk smartare med Modern Psykologi 2/2023

Text:

I årets andra nummer av Modern Psykologi möter vi Emma Frans, forskaren och vetenskapskommunikatören som blev känd för svenska folket under covid-pandemin – ett jobb som nästan brände ut henne. Vi pratar med henne om det, om familjelivet, vurmen för orsakssamband och en massa annat.
Dessutom bjuder vi dig som inte vill gå i parterapi, men ändå jobba på din relation, på parterapeuternas allra bästa råd!
Givetvis innehåller tidningen även de senaste nyheterna inom hjärnforskning och psykologi.

MODERN PSYKOLOGI 2/2023 HOS PRENUMERANTER 24 FEBRUARI:

”En dag ’när vi har släckt branden’, så kommer det att återstå ett gigantiskt långsiktigt arbete med alla trauman. Samtidigt, och olyckligtvis, så kommer vi också besitta enormt mycket kunskap och erfarenhet”.
Journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström har träffat psykologerna som arbetar i krigets skugga i Ukraina.

”Man kan likna det vid att autister har ’autistiska’ som modersmål och ’neurotypiska’ som andraspråk. Det är bra att vara tvåspråkig. Däremot är det viktig att sträva efter att du inte behöver förställa dig tillsammans med din partner eller någon du dejtar.”
Psykologerna ger sina bästa tips i dejtingdjungeln för dig som är autistisk.

”Att försöka utplåna all ångest är som att slänga ut barnet med badvattnet.”
De flesta associerar ångest med någonting dåligt. Men enligt den existentiella psykoterapin borde vi snarare vara tacksamma för den.