Årets folkbildare vill göra synen på psykisk hälsa mer kunskapsbaserad

MG_8845_cut
Karin Skagerbergs intervju med Christian Dahlström är hämtad ur Modern Psykologi 2/2020. Foto: Sara MacKey.

Skribenten och poddaren Christian Dahlström har utsetts till Årets folkbildare 2019 av föreningen Vetenskap och folkbildning. Han får utmärkelsen bland annat för sin podcast Sinnessjukt, där han har granskat boken Kimchi och kombucha och även har avslöjat att flera regioner i Sverige spenderat miljonbelopp på oseriösa personlighetstest.
– Min senaste granskning handlar om Thomas Erikson, författaren bakom boken Omgiven av idioter, och de ovetenskapliga personlighetstester som han och andra konsulter säljer.

Christian Dahlström kartlade hur metoder där man delar in människor i olika färger har använts i den offentliga sektorn.
– En ambition med mitt arbete är att göra synen på psykisk hälsa mer kunskapsbaserad och därför har dessa granskningar passat bra in, säger han.

Regio­nerna Halland, Östergötland, Västernorrland och Västra Götaland utsågs till årets förvillare av Vetenskap och folkbildning. De ingick även i Christian Dahlströms granskning.

Den här artikeln är hämtad ur Modern Psykologi 2/2020: Pappersutgåva | För skärm (Google play) | För skärm (Itunes) | Prenumerera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s