Kom på Hjärndagen 2019

Text:

hjarndagen.se

Skärmen och hjärnan
Hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
Anders Hansen är leg. läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Psykopati, hjärna och brott
Rättspsykiatern Marianne Kristiansson utreder landets mest extrema våldsbrottslingar. Intellektuellt går det att förstå varför vissa individer begår brott, menar hon, och varnar för risker med att demonisera.
Marianne Kristansson är professor och rättspsykiater vid Karolinska institutet

Depression – en folksjukdom och dess behandling
Depression är en av världens viktigaste orsaker till ohälsa. Behandlingarna är ofta långsamma och ineffektiva. Men det finns hopp om förändring.
Johan Lundberg är professor i psykiatri vid Karolinska institutet

Stamceller lagar hjärnan
Hjärnan har begränsad förmåga att bilda nya nervceller. Därför är det svårt att bota sjukdomar som beror på att nervceller dör. Men forskning om stamceller kan leda till nya sätt att reparera hjärnan vid bland annat Parkinsons sjukdom.
Malin Parmar är professor i cellulär neurovetenskap vid Lunds universitet.

Utveckling av barnhjärnan
Genom att använda kunskapen om hur hjärnan fungerar och utvecklas kan man främja barns lärande, utveckling och välmående.
David Edfelt är leg. psykolog och författare

Schizofreni: Min bror – en främling i familjen
Åsa Konradsson Geuken har funnit sitt kall i livet sedan hennes bror insjuknade i schizofreni. Hon bedriver idag forskning inom fältet för schizofreni och har stor nytta av erfarenheterna med sin bror.
Åsa Konradsson Geuken är forskare vid Uppsala universitet

Tid: Fredag 15 november 2019 kl 9.00–16.00
Plats: Chinateatern, Berzelii park, Stockholm
Pris: 1 350 kr inkl. moms. Sittande lunch i Berns salonger samt fika ingår. Studenter: 395 kr. Lunch ingår ej (begränsat antal biljetter)

Boka på hjarndagen.se