Kom på Hjärnfestivalen!

Text:

EVENEMANG. 10–17 mars är det dags för Hjärnfestivalen i Stockholm. Missa inte våra programpunkter under veckan!

LÖRDAG 10 MARS
11.30–13:00 Kulturhuset Hörsalen
Effekten av substansberoendet i samhället
Talare: Nitya Jayaram-Lindström (Karolinska Institutet), Agneta Trygg (TryggaBarn). Moderator: Per Snaprud (Forskning & Framsteg)
Fri entré

SÖNDAG 11 MARS
12:00–16:00 ABF-huset
Livet med schizofreni
Filmvisning och föreläsning. Från 11 år.
Filmvisning av Suzanne Ostens film Flickan, mamman och demonerna följt av två föreläsningar om att leva med schizofreni – som drabbad och som anhörig.
Talare: Åsa Konradsson Geuken (Schizofreniförbundet och Uppsala universitet), Åsa Höij (Schizofreniförbundet). Moderator: Karin Skagerberg (Modern Psykologi)
Fri entré

SÖNDAG 11 MARS
14:00–15:30 Tekniska museet
Hjärnutveckling: ADHD
Talare: Charlotte Skoglund (Karolinska Institutet), Georgios Karpathakis (Underbara ADHD), Anna Hemlin (Hjärnfestivalen). Moderator: Jonas Mattsson (Modern Psykologi)
Fri entré, anmälan vid entrén

Om Hjärnfestivalen
Brain Awareness Week är en global kampanj med syftet att öka allmänhetens medvetenhet om hjärnforskning. I mars 2018 anordnas den för andra gången i Sverige, under namnet Hjärnfestivalen. Arrangörer är föreningen Vetenskap i Samhället, som drivs av forskare från Karolinska Institutet. Modern Psykologi och Forskning & Framsteg är mediapartners till festivalen, som äger rum på ett antal platser i centrala Stockholm 10–17 mars.

Modern Psykologi är mediapartner i Hjärnfestivalen som är en del av den globala kampanjen Brain Awareness Week. Läs hela programmet för Hjärnfestivalen här.


Annons:
Prenumerera