Modern Psykologi nominerad till Tidskriftspriset

Text:

Varje år delar branschorganisationen Sveriges tidskrifter ut Tidskriftspriset. I år är Modern Psykologi nominerad i kategorin Årets foto – och Modern Psykologi-skribenten Magda Gad är nominerad i kategorin Årets journalist. 

Så här lyder nomineringarna:
Årets fotografi: Modern Psykologi, Vetenskapsmedia AB
Juryns motivering: Modern Psykologi ställs ständigt inför speciella bildutmaningar. Hur skildrar man i bild känslor och mentala tillstånd? Hur illustrerar man förnuftet? Tidningen har lyckats skapat ett sammanhållet bildspråk där fotografiet förmedlar själens inre liv. Bildligt talat.
IMG_6415
Magda Gad är nominerad för sitt reportage från ebolans Liberia. Fotograferade gjorde Niclas Hammarström.

Årets journalist: Magda Gad, Café, Modern Psykologi och Tidningen Vi
Juryns motivering: Ebolaviruset drabbade flera afrikanska länder med ett våldsamt utbrott 2014. Magda Gad skildrade katastrofen i en rad reportage i olika medier, bland andra Modern Psykologi, Café och Vi. Hon varierar utgångspunkt och berättelse med den drivna frilansreporterns starka känsla för den tänkta läsaren.
Här kan du läsa alla nomineringar. Tidskriftspriset delas ut på Annexet, Globen den 26 november.
I år är även Modern Psykologis syskontidningar Språktidningen och Forskning & Framsteg nominerade i kategorin Årets omslag respektive Årets AD. År 2012 vann Modern Psykologi kategorin Årets tidskrift.