Mattias Ribbing: Lärstilar är en bluff!

Teorier om särskilda lärstilar har länge cirkulerat i skolans värld och har för många blivit en förmodad sanning. Stämmer det att vi alla lär oss på olika sätt, eller är vi kanske mer lika varandra än vi tror?

I sitt debattinlägg hävdar Mattias Ribbing att de klassiska teorierna om lärstilar inte fungerar i praktiken. Han argumenterar  utifrån forskning, praktiska exempel och sin egen erfarenhet av att förbättra människors förmåga till lärande genom hjärnträning.

Mattias Ribbing är författare, föreläsare och trefaldig svensk mästare i minne. Han är även officiellt utsedd till International Grand Master of Memory. Han har skrivit böckernaVägen till mästarminne (Forum, 2011) och Vägen till maxade betyg (Forum, 2013).

Mattias Ribbing Podcast kommer ut varje vecka och publiceras i samarbete mellan Modern Psykologi och mattiasribbing.se

Producent för podcasten är Pontus Ströbaek.

2 kommentarer

  1. Förvånad du inte arbetar med bilder eller ett mer målande, berättande språk själv då och genom det gör det lättare för de som tittar och lyssnar att lagra det du säger..? 🙂 i detta första blogginlägg redan..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s