Mattias Ribbing: Lärstilar är en bluff!

Text:


Teorier om särskilda lärstilar har länge cirkulerat i skolans värld och har för många blivit en förmodad sanning. Stämmer det att vi alla lär oss på olika sätt, eller är vi kanske mer lika varandra än vi tror?

I sitt debattinlägg hävdar Mattias Ribbing att de klassiska teorierna om lärstilar inte fungerar i praktiken. Han argumenterar  utifrån forskning, praktiska exempel och sin egen erfarenhet av att förbättra människors förmåga till lärande genom hjärnträning.
Mattias Ribbing är författare, föreläsare och trefaldig svensk mästare i minne. Han är även officiellt utsedd till International Grand Master of Memory. Han har skrivit böckernaVägen till mästarminne (Forum, 2011) och Vägen till maxade betyg (Forum, 2013).
Mattias Ribbing Podcast kommer ut varje vecka och publiceras i samarbete mellan Modern Psykologi och mattiasribbing.se
Producent för podcasten är Pontus Ströbaek.