Modern Psykologi 4/2014

Text:


Rock’n’roll-professorn från rymden
Micael Dahlén är professorn på Handelshögskolan i Stockholm som skrivit böcker om såväl förväntningssamhället som seriemördares psyke. Till slut befann han sig alltför långt in i sitt eget mörker. Nu berättar han om sin väg tillbaka, via en marsian på besök bland människorna.
Försoning i Bosnien
I höstas hittades ännu en massgrav med hundratals kroppar från den etniska rensningen 1992. Reporterna Annika Hamrud och fotografen Caroline Tibell reste till Bosnien för att ta reda på vad som krävs för att nå försoning i ett land där invånarna fortfarande sorteras efter etnisk tillhörighet.
Dessutom
Kärlek över partigränsen: Så funkar det
Undvik tankefällorna och rösta rationellt
Flexkontor: Psykologin bakom nya kontorstrenden
… och mycket annat
Beställ tidningen här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.