Modern Psykologi 4/2014

Modern Psykologi 4/2014.
Modern Psykologi 4/2014.

I Modern Psykologi 4/2014 granskar vi alternativterapin. Vi undersöker vilka metoder som egentligen används på svenska kursgårdar – och vi träffar personer som berättar om psykosliknande symtom och sexuella övergrepp under terapiövningar i en sektor bortom offentlig insyn.

Rock’n’roll-professorn från rymden
Micael Dahlén är professorn på Handelshögskolan i Stockholm som skrivit böcker om såväl förväntningssamhället som seriemördares psyke. Till slut befann han sig alltför långt in i sitt eget mörker. Nu berättar han om sin väg tillbaka, via en marsian på besök bland människorna.

Försoning i Bosnien
I höstas hittades ännu en massgrav med hundratals kroppar från den etniska rensningen 1992. Reporterna Annika Hamrud och fotografen Caroline Tibell reste till Bosnien för att ta reda på vad som krävs för att nå försoning i ett land där invånarna fortfarande sorteras efter etnisk tillhörighet.

Dessutom
Kärlek över partigränsen: Så funkar det
Undvik tankefällorna och rösta rationellt
Flexkontor: Psykologin bakom nya kontorstrenden
… och mycket annat

Beställ tidningen här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s