Modern Psykologi 2/2014 ute nu! Tema: Natur och kultur

Modern Psykologi 2/2014.
Modern Psykologi 2/2014.

I Modern Psykologi 2/2014 frågar vi oss vad som händer när läsande får oss att må bättre psykiskt. Måste det vara kvalitetslitteratur, eller går det bra med vad som helst? Och hur är det med annan kultur? Psykologen Jonas Mosskin rapporterar från filmvisning i vården och regissören Maria Blom önskar att biobesökarna knuffas i nya livsriktningar efter att ha sett hennes nya film Hallåhallå.

Evolutionspsykologi
Hur mycket kan vi egentligen påverka? Om våra beteenden utvecklats genom ett darwinistiskt urval, vad finns det då för mening att bråka om könsroller eller andra samhällsstrukturer? Följ med på en resa genom den så kallade evolutionspsykologin, från sexsnack med Eva Rusz till Göran Greiders samhällsanalys.

Uppskjutarbeteende
Och så går vi till botten med den där vanan att skjuta upp till morgondagen, det som blivit allt populärare att kalla prokrastinering. Varför kommer så många av oss inte igång? Vad kan vi göra? Och finns det tillfällen när det faktiskt är smart att säga mañana, mañana?

Dessutom
Serietecknaren Liv Strömquist
TV-psykologen Poul Perris
Självhjälpshelgonet Ignatius av Loyola

2014 fyller Modern psykologi 5 år. Det firar vi med att gå upp till 10 fullmatade nummer per år. Dessutom har vi vässat tidningens form. Beställ här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s