Modern Psykologi 2/2014 ute nu! Tema: Natur och kultur

Text:

Evolutionspsykologi
Hur mycket kan vi egentligen påverka? Om våra beteenden utvecklats genom ett darwinistiskt urval, vad finns det då för mening att bråka om könsroller eller andra samhällsstrukturer? Följ med på en resa genom den så kallade evolutionspsykologin, från sexsnack med Eva Rusz till Göran Greiders samhällsanalys.
Uppskjutarbeteende
Och så går vi till botten med den där vanan att skjuta upp till morgondagen, det som blivit allt populärare att kalla prokrastinering. Varför kommer så många av oss inte igång? Vad kan vi göra? Och finns det tillfällen när det faktiskt är smart att säga mañana, mañana?
Dessutom
Serietecknaren Liv Strömquist
TV-psykologen Poul Perris
Självhjälpshelgonet Ignatius av Loyola

2014 fyller Modern psykologi 5 år. Det firar vi med att gå upp till 10 fullmatade nummer per år. Dessutom har vi vässat tidningens form. Beställ här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.