Modern Psykologi 7/2013: Det mörka numret

Text:


Nahid Persson Sarvestanis svåraste film
I filmer som Prostitution bakom slöjan, Fyra fruar och en man och Drottningen och jag har Nahid Persson Sarvestani skildrat det iranska samhällets baksidor. I en stor intervju berättar hon om sin svåraste film någonsin. I Min stulna revolution (premiär 18 oktober) konfronteras hon med vad som egentligen hände då hennes bror Rostam avrättades av Khomeinis regim, bara 17 år gammal.
Google glass och Steve Jobs skruvade verklighet
Läs om Steve Jobs ”reality distortion field”, om vad Googles internetglasögon kommer att göra med våra relationer och om hur den effektiva entreprenören Linda Skugge och den flummiga teaterdirektören Martina Montelius blev kreativa parhästar.
Och mycket mer…
Beställ tidningen här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.