Det sportiga numret (6/2013)

Text:

Martin Schibbyes sång till friheten
För psykologen Jonas Mosskin berättar journalisten Martin Schibbye om vad som höll honom och fotografen Johan Persson över ytan under de 438 dagar och nätterna som de satt i etiopiskt fängelse.
På plats i våldtäkternas Kongo
Den väpnade konflikten i Kongo har kallats Afrikas världskrig och beräknas ha dödat fler människor än någon annan konflikt sedan andra världskriget. I ett skakande reportage möter vi kvinnor som överlevt efter att ha våldtagits och sett sina barn och makar lemlästas och dödas.

Dessutom gör psykologen Tor Wennerberg en djupdykning i mentaliseringsteorin – om hur våra tidiga relationer formar våra identiteter – och vetenskapsfilosofen Fredrik Svenaeus reder ut varför vi är så förtjusta i att diagnostiserar oss själva.
Och mycket mer…
Beställ tidningen här: Pappersutgåva | För dator/läsplatta/smartphone.