Stilla din oro i kristid

Text:

Nu presenterar vi ”Stilla din oro i kristid” – en helt ny programserie i samarbete med UR Samtiden och förlaget Natur & Kultur.

Du får möta fyra psykologer och en psykiater som på olika sätt tar upp hur vi kan förhålla oss till oro och de påfrestningar som råder just nu.



Anna Kåver: När det värsta kommer nära
Oro är en naturlig skyddsmekanism och finns i någon grad hos oss alla, alltid. Med corona-pandemin blev den plötsligt mer påtaglig och också befogad. Psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver i samtal med Jonas Mattsson, chefredaktör på Modern Psykologi.



Anna Norlén: Att möta oro och kris hos små barn
Hur kan man se på ett barn i förskoleåldern att det bär på oro och rädsla och kanske behöver hjälp? Anna Norlén, psykolog, psykoterapeut och verksamhetschef vid Ericastiftelsen, ger konkreta råd. Ett samtal med Jonas Mattsson, chefredaktör på Modern Psykologi.



Poa Samuelberg: Kris och oro hos äldre barn
Hur barn hamnar i krissituationer kan många olika reaktioner dyka upp. Koncentrationssvårigheter, rastlöshet, ilska, trötthet och orostankar. Poa Samuelberg från Barnafrid berättar om psykologisk första hjälpen.



Allan Linnér: Förlust och livsomställning vid kris
Påtvingad isolering innebär många utmaningar, men också möjligheter. Mitt under coronakrisen har Allan Linnér, tidigare radiopsykolog i P1, flera viktiga budskap till oss.



Lotta Borg Skoglund: Adhd hos flickor och kvinnor
Hos flickor yttrar sig adhd annorlunda än hos pojkar. Många flickor blir därför missbedömda och får inte den hjälp de har rätt till, vilket ofta leder till stort lidande. Lotta Borg Skoglund, överläkare, specialist i psykiatri och författare till Adhd – från duktig flicka till utbränd kvinna, berättar.


Läs mer från Modern Psykologi: Pappersutgåva | För skärm (Google play) | För skärm (Itunes) | Prenumerera